Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en voor de chatfunctie. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Over Casper

Why

Een probleemoplosser die luistert, oog heeft voor detail, kritisch denkt en natuurlijk creatief is. Dat is hoe ik mijzelf graag omschrijf. In het dagelijks leven werk ik graag zo efficiënt mogelijk en vraag ik mij af hoe bepaalde taken sneller of gemakkelijker kunnen worden voltooid. Als UX-designer doe ik dit voor andermans problemen. Ik zoek gebruiksvriendelijke oplossingen waar de gebruiker vrolijk van wordt en die passen bij de doelstellingen van mijn klanten.

Tijdens mijn opleiding Communicatie & Multimedia Design heb ik ontdekt dat UX design op mijn lijf geschreven is. Hier kreeg ik de opdracht om aan de hand van verschillende eisen een prototype voor een app te ontwikkelen. De uitdaging om die eisen samen met een logische navigatie, duidelijke interacties en bijkomende functies in een gebruiksvriendelijk jasje te stoppen, zal mij nooit vervelen.

Deze brede creatieve achtergrond komt altijd van pas. Soms maak ik ook grafisch werk zoals een logo of een uitnodiging. Daarnaast maak ik ook nog wel eens een video of animatie.

Aanpak

How

UX

Research: Onderzoek naar wie de doelgroep precies is en wat hun huidige ervaring is.

Analyse: Op zoek naar patronen in de resultaten om het echte probleem in kaart te brengen.

Design: Het bedenken van mogelijke oplossingen en deze omzetten in een testbaar prototype.

Test: Het valideren van aannames. Vervolgens de resultaten analyseren voor de volgende iteratie.

Web

Een nieuwe website begint met een nieuw of aangescherpt doel. Ik begin dan met een analyse van de huidige situatie waarin alle informatie wordt meegenomen. Wanneer je een vaste groep gebruikers hebt, neem ik deze graag mee tijdens het gehele ontwerpproces.

Ik begin al gauw met bouwen in een online bouwomgeving zodat het ontwerp direct testbaar is. De website wordt gelanceerd met verschillende analyse tools zodat we de website kunnen meten en verbeteren.

Skills

What

Met een brede opleiding en een brede interesse in design en techniek ben ik een goede schakel tussen tussen designers en programmeurs. Ook kan ik individueel een UX project draaien van onderzoek tot prototype.

Handen: Snel schetsen, Netjes schetsen.
Design: Illustrator, InDesign, Photoshop, Sketch.
Interaction: Axure, InVision, JustInMind, Pop-app, Fireworks.

Design kennis: UX-Design, UI-Design, Interaction Design, User Centered Design.
UX-research: A/B-testing, Customer Journey, Design Workshops, Interviews, Prototyping.

Audio/Video: Premiere Pro, After Effects, Reaper64.
CMS: Wordpress, Blockwise, Umbraco, Tumblr.
Office: iWork, Microsoft Office.
Code: HTML/CSS.